Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

..... tato "výročí zoufalství" zásadně nekomentuji,- však sám zvědav jsem, jak letos bujaře "oslavíme" úmrtí Jana Opletala !R^

2 0
možnosti
Foto

Cituji: Kdyby po sobě zanechal dopis, ve kterém by tvrdil, že to udělal na protest proti Putinovi, agresi Ruska a v boji za demokracii a lidská práva - tak by byl pro vás a média co?"

V tomto případě by jej současná demokracie, mainstreamová média a rusofobní blogeři označili za hrdinu.

Cituji:

"V případě, že by v dopise stálo, že se chce upálit proti celosvětové agresi USA a NATO, pobytu cizích vojsk na území ČR a chtěl svým činem vyburcovat lidi k vystoupení Z EU, tak by byl ......?"

V tomto případě by jej ti samí označili za člověka trpící významnou mozkovou poruchou.

Tento názor jsem napsal blogerovi Vodvářkovi zde: https://blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A190118_696836_blogidnes

Ovšem dostal jsem odpověď, že jsem kryptogenní rudoch.

2 0
možnosti

Podobně je to s Mašíny: kdyby provedli svoji akci v době nacismu a zabili přitom lidi, jež m u s e l i sloužit nacismu, byli by jednoznačně hrdiny. Takto jsou z poloviny hrdiny, z poloviny vrahy.

3 0
možnosti
Foto

Slova kardinála Berana z roku 1969:

"Zato ale mají všichni před očima velký ideál, pro který oni obětovali svůj mladý život. Ten jejich ideál je v jádru dobrý a šlechetný: dát život jednoho za blaho všech; byla to láska k naší vlasti, touha po její svobodě, byl to úmysl vyburcovat její mravní síly, byla to věrnost k dějinám našeho ušlechtilého a statečného lidu, byla to snaha zajistit mu pokrok a mír."

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2430967-kardinal-beran-muz-svedomi-ktery-v-boji-za-sve-idealy-prisel-o-svobodu-i-vlast

A kardinál Duka byl osobně uctít památku Jana Palacha dokonce i u jeho pomníku v Římě. (před pěti lety, u příležitosti 45. výročí.

4 0
možnosti
Foto

vzhledem k tomu že církev sebevraždu odsuzuje jako jeden z nejhorších hříchů jsou slova obou duchovních pozoruhodným důkazem že i církevní dogmata nemusí platit vždyR^

3 0
možnosti

:-)......Pane autore, dobře jste to popsal! R^R^R^

1 2
možnosti
Foto

tím že policie nezveřejnila co bylo na cedulích které měl ten muž podle očitých svědků vystavené vedle sebe, dokonce ani jejich fotografii, naopak si pospíšila hned s prohlášením že se nejednalo o společenský ani politická motiv, tak ten poslední případ skutečně cosi z dob minulých připomíná-pokud se pan Piťha mohl za minulého režimu veřejně účastnil masových akcí jako byl třeba Palachův pohřeb tak to s tím pronásledováním asi ta strašné nebylo-pronásledovaným lidem bývá vyjádření názoru na veřejnosti znemožněno-což naopak platí u toho muže z Václaváku-proč veřejnost nemůže vědět co na cedulích stálo? A pokud policie ví že to nebylo nic politického tak proč neřekne o co šlo aby zamezili případným spekulacím?

4 0
možnosti

Dneska se z politických důvodů nikdo upalovat nemusí. Své (byť nekonformní názory) může říkat veřejně a na jejich podporu si dokonce může založit i politickou stranu (viz Tomio Okamura). Ať už měl ten nešťastník jakékoliv důvody, jeho hlavní motivace byla zviditelnit se. A bohužel k tomu využil (či spíše zneužil) kulaté výročí upálení se Jana Palacha.

2 1
možnosti
Foto

pokud se člověk nemůže dovolat spravedlnosti legálními cestami volí často extrém-nevíme co toho muže vedlo tak hroznému činu ale pokud policie tají co bylo na těch cedulích, tak to přinejmenším vzbudzuje pochybnosti

3 1
možnosti
Foto

My tady máme nějaká cizí vojska???

5 0
možnosti

Také tomu textu autora moc nerozumím8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5184x
Člověk, vyznávající filozofii stoického fatalismu, věřící v osudovou předurčenost a svobodu člověka. Mám hlavu, tělíčko, nožičky i ručičky, prostě, boží dílo. Můj sen? Jednou bych se chtěl naučit psát jako (bez pořadí a titulů) blogeři  * Větvička, * Ortová * Slaninová * Hewlit * Majová * a ještě 99 dalších.

Hovořím plynule sarkasticky.

Seznam rubrik