Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J97a43n 23Š88i36k

22. 1. 2019 11:45

S tou nenávistí v diskuzích máte nepochybně pravdu, je to odporné a z toho důvodu se jim začínám vyhýbat. Nemohu však s Vámi souhlasit, že kolega Kroupa měl pravdu, že čin Palacha si může najít své následovníky. Máte-li na mysli toho muže nedávno, tak z technického hlediska jistě, oba se polili hořlavinou a zapálili. Je ovšem míchání hrušek s jablky, porovnávat Palachův čin v minulém režimu a nedávný čin toho pána, u kterého ani pořádně nevíme proč to udělal. Dnes totiž žijeme v poněkud jiné zemi, ti co si toho nevšimli, by se mohli dívat více kolem sebe a využívat nástrojů, které jim demokracie dává. S mediální masírkou jak píšete nevím, zprávy a politické diskuze sleduji v minimálně nutné míře, proto jdou tyto kolem mě a nerozumím ji. Z diskuzí mám však pocit, že je to s tou masírkou poněkud naopak.

7 0
možnosti

Článek je o jiném tématu, nikde Palacha s nikým neporovnávám.

5 2
možnosti

Pro mne je hrdina například hasič, který šel do hořícího domu zachránit lidi, i když věděl, co ho čeká.

11 0
možnosti
JL

Pár slov o hrdinství. Jsou národy, které své hrdiny oslavují a nebojí se přitom používat patosu. Není náhodou, že právě Hořící keř, natočila polská režisérka.

U nás pojem hrdinství, zavání bláznovstvím. Každý pragmaticky vybavený člověk si

řekne, já bych do toho nešel. Nemyslím tím sebeupálení, ale všechno co souvisí s

nějakým rizikem. Takhle se dodnes znevažuje role disentu.

Hrdinství, je něčím podezřelým. Buď se mluví o postranních úmyslech, nebo o psychické labilitě jedince. Prostě pro hrdiny u nás není místo. A je to škoda, zase tolik jich nemáme.

11 0
možnosti
PH

No vidíte, pane kolego, už jste na to přišel, jak to tady chodí mezi diskutujícími. Jakmile se diskuze o článku zvrhne na diskuzi o autorovi, případně o jiných diskutujících, je zle.

10 0
možnosti
PK

Zlo a nenávist je jediná reakce mnohých lidiček i tady na diskusi....bohužel, snad bude lépe;-D

10 0
možnosti
Foto

Dobrý den, zdravím Vás. To víte, lidé se ne vždy shodnou, a tady to někdy bývá ještě horší, než v té skutečné hospodě. Mě osobně ani trochu neštve, že jsou moje názory v mnoha, a u některých lidí zde doslova ve všech, otázkách naprosto odlišné. Ale také mě štve, že jakmile někdo nerozdýchá moje názory, nastoupí doslova urážky. Tak to tady ale chodí a já už jsem si na to zvykl, přeci jen už jsem zde cca 11 let. Na druhou stranu jsem tu zažil i mnohem horší doby. Držím Vám palce, abyste si také zvykl a nic si z toho nedělal, nestojí to za to. Buďte připraven, že do této diskuse brzy přiletí letka lidí, kteří Vám, budou spílat, popřípadě se Vám vysmívat. Pamatujte na to, že... nestojí to za to... ;-)R^

14 0
možnosti
Foto

Do diskuzí s pláštěnkou a nemůže se Vám nic stát :D Sám občas valím oči co si lidi jsou schopni napsat.V reálu by se tak nechovali.A je fuk jakému politickému spektru často patří.

8 0
možnosti
JS

...spíš je vhodnější štít, brnění, nebo neúčast na takovém hemžení...

3 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5184x
Člověk, vyznávající filozofii stoického fatalismu, věřící v osudovou předurčenost a svobodu člověka. Mám hlavu, tělíčko, nožičky i ručičky, prostě, boží dílo. Můj sen? Jednou bych se chtěl naučit psát jako (bez pořadí a titulů) blogeři  * Větvička, * Ortová * Slaninová * Hewlit * Majová * a ještě 99 dalších.

Hovořím plynule sarkasticky.

Seznam rubrik